Editorials       Cover Story   Letters
 Subscribe Now  Contact Us
Search  
 
Book Reviews
Case Study
Constitution of India
Cover Story
Crime File
Cyber Space
Good Living
Harvard Law School
Health & Fitness
Permanent Imprint Leading
   Cases
Know Your Judge
The Law and The Celebrity
Legal Articles
Legal Events
Law for Other Species
Law School Confidential
Legal Scanner
Legal Trotternama
Media Scan
Potpourri
Reasoning The Reasons
Street Lawyer
Study Abroad
Supreme Court Cases
Thinkers & Theory
Top Law Schools
Universal Law of Success
--------------- Print Magazine --------------
 
  May 2016
 
  April 2016
 
 
 
 
 
MCQs For Judicial Service Aspirants

1. Right to appeal is

(a) a natural right
(b) inherent right
(c) a statutory right
(d) All of the above

2. Offence other than those mentioned under section 320, Cr.PC

(a) are non compoundable
(b) are compoundable
(c) are compoundable with the permission of the High Court
(d) are compoundable with the permission of the Supreme Court

3. Opinion of Expert evidence as provided under section 45 of the Evidence Act

(a) is a conclusive proof
(b) is not relevant
(c) is admissible
(d) is not a conclusive proof

4. The term Novus actus interveniens relates to

(a) Directness of damage
(b) Direct or remote damage
(c) Forseeable damage
(d) Remoteness of damage

5. Tort is a species of

(a) criminal Injury
(b) civil injury or civil wrong
(c) Both of the above
(d) None of the above

6. Section 83 of IPC is a

(a) presumption of fact
(b) irrebuttable presumption of law
(c) irrebuttable presumption of fact
(d) rebuttable presumption of law

7. Section 5(i) of the Hindu Marriage Act deals with

(a) Monogamy
(b) Endogamy
(c) Exogamy
(d) None of the above

8. Offence of kidnapping as mentioned under section 361, IPC is basically against

(a) society
(b) any person
(c) family
(d) lawful guardian

9. Morgan Stanley Mutual Fund v.  Kartik Das is a case related to which of following principles of law?

(a) Issuance of c ommission
(b) Affidavits
(c) Summary Trial
(d) Temporary Injunction

10. Mesne profits has been provided under which section of C.P.C.?

(a) Section 2 (14)
(b) Section 2 (12)
(c) Section 2 (4)
(d) Section 2 (9)

 

Answers: 1. (c), 2. (a), 3. (d), 4. (d), 5. (b) 6. (d), 7. (a), 8. (d), 9. (d), 10. (b)
 
LAWYERS UPDATE
(Print Version)
Rs. 600/- per year
(Registered Post & Courier)
     
 

New Releases by UNIVERSAL's

     To avail discounts and for more details write to us at marketing.in@lexisnexis.com

Home     :      About Us     :      Subscribe     :      Advertise With Us    :       Privacy     :      Copyright     :      Feedback     :      Contact Us

Copyright © Universal Book Traders. All material on this site is subject to copyright. All rights reserved.
No part of this material may be reproduced, transmitted, framed or stored in a retrieval system for public or private
use without the written permission of the publisher. This site is developed and maintained by Universal Legal Infosolutions.
Powered by: Universal Book Traders